Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g d'eau
- 25 g de levure boulangère fraîche
- 120 g de lait demi-écrémé
- 500 g de farine de blé, type 55, et un peu pour le plan de travail
- 80 g de sucre en poudre
- 1 c. à café de sel
- 300 g de beurre doux, (50 g de beurre ramolli et 250 g de beurre préalablement congelé en morceaux)
- 10 - 15 bâtons de chocolat noir (pour pains au chocolat), coupés en deux
- 1 œuf, pour la dorure
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1332 kJ / 318 kcal
- Białko
- 4.7 g
- Węglowodany
- 31.9 g
- Tłuszcz
- 18.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Roulés briochés au chocolat
2 godz. 40 min
Pains au lait façon "tangzhong"
24h
Baguette express
2h 35min
Paille à la confiture
1 godz. 30 min
Petits pains suédois
16小时
Baguette tradition et baguette épi
5h 15min
Pain de mie moelleux
3 Std. 25 Min
Pain au chocolat
24h
Brioche parisienne
24h
Petits pains au chocolat
13hod.
Baguette viennoise
4 godz. 25 min
Brioche "super bonne"
3h