Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g d'eau
- 25 g de levure boulangère fraîche
- 120 g de lait demi-écrémé
- 500 g de farine de blé, type 55, et un peu pour le plan de travail
- 80 g de sucre en poudre
- 1 c. à café de sel
- 300 g de beurre doux, (50 g de beurre ramolli et 250 g de beurre préalablement congelé en morceaux)
- 10 - 15 bâtons de chocolat noir (pour pains au chocolat), coupés en deux
- 1 œuf, pour la dorure
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1332 kJ / 318 kcal
- Białko
- 4.7 g
- Węglowodany
- 31.9 g
- Tłuszcz
- 18.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chausson aux pommes
1h 30min
Baguette viennoise
4h 25min
Baguette express
2h 35 min
Pain de mie moelleux
3h 25 min.
Petits pains suédois
16 Std.
Pain au chocolat
24h
Croissant
16 Std.
Baguette
3 godz. 45 min
Ficelle apéro oignon-olive
3h
Petits pains aux raisins
24h
Baguette tradition et baguette épi
5h 15min
Petits pains au chocolat
13h