Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de carottes, coupées en morceaux
- 70 g d'échalotes, coupées en deux
- 30 g d'huile d'olive
- 300 g de riz spécial risotto, type arborio
- 100 g de vin blanc sec
- 650 g d'eau
- 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 100 g de fromage, type bleu de Gex, coupé en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1962 kJ / 466 kcal
- Białko
- 11.5 g
- Węglowodany
- 64.8 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.3 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 366.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto au potimarron
1h
Risotto au poireau et au gorgonzola
45 min
Risotto au poireau et à la pancetta
35min
Crozets au bacon, poireau et champignons
40min
Crozotto à la butternut, poireau et beaufort
30min
Risotto au chou-fleur
45 min
Risotto à la betterave
30min
Risotto courgette et bacon
35min
Gratin de butternut et polenta au comté
1hod. 10min
Rösti de patates douces, bacon grillé et sauce aux herbes
30min
Risotto au bacon et aux champignons de Paris
40min
Risotto à la patate douce et aux châtaignes
35min