Minicalzone z cukinią i suszonymi pomidorami

Minicalzone z cukinią i suszonymi pomidorami

4.7 331 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 5 min
8 sztuk

Składniki

Ciasto
  • 220 g wody ciepłej
  • 30 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
  • 1 łyżeczka cukru
  • 20 g drożdży świeżych pokruszonych
    1 opakowanie suchych drożdży, (7-8 g, patrz wskazówka)
  • 420 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka soli
Nadzienie
  • 400 g cukinii pokrojonej w 1-1,5 cm plastry (patrz wskazówka)
  • 10 g oliwy z oliwek
  • 80 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych
  • 10 - 15 g bazylii, świeżej tylko liście
  • 100 - 150 g sera feta pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka)
  • 250 g sera mozzarella odsączonego z zalewy, pokrojonego na kawałki
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • mąka pszenna do oprószenia blatu
  • 1 jajko (opcjonalnie) roztrzepane

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 390.8 kcal / 1636 kJ
Białko 17.8 g
Tłuszcz 15.1 g
Węglowodany 46.5 g
Błonnik 2.6 g
Tłuszcz nasycony 6.1 g
Sód 673 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...