Risotto al tartufo

Risotto al tartufo

4.0 24 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • 50 g di Parmigiano reggiano a pezzi (3 cm)
  • 30 g di scalogno
  • 70 g di burro
  • 320 g di riso per risotto (es. Carnaroli, Arborio), cottura 14-15 minuti
  • 60 g di vino bianco secco
  • 820 g di brodo vegetale
  • ½ - 1 cucchiaino di sale a seconda del gusto personale
  • tartufo nero fresco a scaglie

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 334 kcal / 1397.3 kJ
Białko 7.4 g
Tłuszcz 20 g
Węglowodany 32.7 g
Błonnik 0.6 g
Tłuszcz nasycony 9.8 g
Sód 375 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...