![Pesto di prezzemolo Pesto di prezzemolo](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1E041D50-D3F3-460B-8598-8527F82B7291/Derivates/1DBFCCB7-7D01-4455-A70E-FF8CA179AA00.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 30 g di nocciole sgusciate
- ¼ spicchio di aglio senz'anima (opcjonalnie)
- 80 g di prezzemolo fresco gambi e foglie, lavati
- 130 g di olio extravergine di oliva
- 2 pizzichi di pepe bianco macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 Ricetta completa
- Kalorie
- 7075 kJ / 1691 kcal
- Białko
- 34 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 172 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema di melanzane e peperoncini
35 Min
Sale di sedano
3 Std. 15 Min
Pesto di mandorle
10p
Composta di pomodori e capperi
1h
Frozen yogurt al mango e scaglie di cocco
10h 20 min.
Salsa di pomodori ciliegia
1h 30min
Olio alle erbe aromatiche
360h 15min
Spaghetti di zucchine con salsa alle olive e menta
30min
Salsa di peperoni in conserva
1 Std. 15 Min
Salsa al sedano (vegan)
15 min
Conchiglie al sugo di pomodoro fresco
45min
Pesto light basilico e noci
10p