Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di cipolla a metà
- 50 g di porro a pezzi (3 cm)
- 50 g di carota, pelate e a pezzi (3 cm)
- 50 g di foglie di cavolo verza a pezzi (3 cm)
- 50 g di sedano rapa, pelato e a pezzi (3 cm)
- 50 g di cavolo cappuccio a pezzi (3 cm)
- 15 g di burro
- 1000 g di acqua
- 2 dadi per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 208 kJ / 50 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 3 g
Alternatywne przepisy
Minestra saporita di pasta e verdure
50 dk
Zuppa di legumi e verdure
40 Min
Piselli in umido
1 Std. 10 Min
Minestra di cereali e verdure invernali
50 dk
Zuppa di lenticchie rosse
50 dk
Zuppa di fagioli e coriandolo
1sa 20 dk
Fagioli alla veneta
1sa 30 dk
Minestra di riso integrale con verdure e Parmigiano
1 Std. 10 Min
Zuppa leggera con verdure di primavera
35 dk
Minestrone
45 dk
Zuppa di verdure
25 Min
Zuppa di cavolo cappuccio
50 dk