Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sugo ai funghi
- 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 scalogno
- 2 rametti di timo fresco, le foglioline
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 800 g di funghi surgelati, decongelati e asciugati
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- 50 g di speck a listarelle
Anello di polenta
- 1500 g di acqua
- 1 cucchiaio di sale grosso
- 15 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 400 g di farina di mais bramata
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1821 kJ / 435 kcal
- Białko
- 13.1 g
- Węglowodany
- 55.2 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 5.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Passatelli in brodo di cappone
4 Std. 20 Min
Torta Pescoffee in tazza
30 dk
Menù: Polenta con sugo di salamelle e funghi; Muffin all'arancia e nocciole (Bimby Friend)
1sa
Polenta con funghi e salsiccia
1h 30min
Sformato di pane con porri e crema al Parmigiano reggiano filante
50min
Piatto misto di carni e verdure
1sa 15 dk
Fagottini di crêpes al baccalà e ceci
1h 45 min
Lasagne asparagi, Culatello e salsa Mornay
2 Std.
Tacchino in agrodolce
1 Std. 10 Min
Zuppa inglese in verrina
2h 25 min
Capesante gratinate
25 dk
Lasagne funghi e salsiccia
1 godz. 40 min