![Finocchi alla valdostana Finocchi alla valdostana](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A3CDA75E-FB07-414A-9A66-92EE63DA203D/Derivates/3BE62102-D0F6-4507-8954-593F6709C6B0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di Parmigiano Reggiano
- 500 g di acqua
- 4 finocchi piccoli, puliti e tagliati in quarti
- 150 g di Fontina a fette
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 789.5 kJ / 188.7 kcal
- Białko
- 13.1 g
- Węglowodany
- 2.4 g
- Tłuszcz
- 13.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.5 g
- Błonnik
- 50.1 g
- Sód
- 416.2 mg
Alternatywne przepisy
Peperoni alla piemontese
55 min
Asparagi alla parmigiana
50 мин.
Cavolfiori gratinati
50 мин.
Finocchi ripieni
1 godz.
Cavolini di Bruxelles gratinati
1 godz.
Parmigiana di cavolfiori
1 godz.
Finocchi gratinati alla crescenza e taleggio
55 min
Pomodori ripieni con zucchine alla menta e tonno
25min
Sformato di finocchi
1 godz.
Contorno di finocchi con panure al timo
35 min
Zucchine ripiene alla ligure
1ч. 30 мин.
Frittata alle zucchine
40 мин.