Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di Parmigiano Reggiano
- 500 g di acqua
- 4 finocchi piccoli, puliti e tagliati in quarti
- 150 g di Fontina a fette
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 789.5 kJ / 188.7 kcal
- Białko
- 13.1 g
- Węglowodany
- 2.4 g
- Tłuszcz
- 13.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.5 g
- Błonnik
- 50.1 g
- Sód
- 416.2 mg
Alternatywne przepisy
Frittata alle zucchine
40min
Contorno di finocchi con panure al timo
35min
Melanzane alla pizzaiola
1h 10 min
Cavolfiori gratinati
50min
Cavolini di Bruxelles gratinati
1h
Sformato di finocchi
1h
Asparagi alla parmigiana
50min
Asparagi alla parmigiana
50min
Zucchine tonde ripiene con porri e uvetta
1h 30min
Pomodori gratinati
1h 10 min
Finocchi ripieni
1h
Finocchi gratinati alla crescenza e taleggio
55min