Roastbeef in salsa verde con patate

Roastbeef in salsa verde con patate

4.8 157 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
7 porzioni

Składniki

Roastbeef
  • di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
    1 rametto
  • di alloro fresco
    1 foglia
  • di sale grosso
    2 cucchiaini
  • grani di pepe nero
    3
  • di carne bovina, taglio scamone in un solo pezzo
    700 g
  • spicchio di aglio
    1
  • bacche di ginepro
    4 - 5
  • di acqua
    500 g
  • di patate a pezzi (2 cm)
    400 g
Salsa verde
  • di mollica di pane bianco
    40 g
  • di aceto di vino bianco
    20 g
  • di prezzemolo fresco le foglioline lavate ed asciugate
    70 g
  • di acciughe sotto sale diliscate e dissalate
    2 filetti
  • spicchio di aglio
    1
  • tuorlo sodo a metà
    1
  • di capperi sotto sale dissalati
    10 g
  • di sale
    1 pizzico
  • di olio extravergine di oliva
    150 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 436.7 kcal / 1827 kJ
Białko 28.7 g
Tłuszcz 28.8 g
Węglowodany 18.4 g
Błonnik 1.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...