![Risotto alla parmigiana (6 porzioni) Risotto alla parmigiana (6 porzioni)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/cec07c57-3301-466c-96ec-90124301471c/Derivates/1cee1e62-5e01-4a8d-a93e-755211b3752c.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
- 30 g di scalogno
- 60 g di burro
- 480 g di riso Carnaroli (tempo di cottura 15-16 minuti)
- 90 g di vino bianco
- 1200 g di acqua
- 1 cucchiaio di dado per brodo vegetale fatto in casa
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1723 kJ / 412 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 64.7 g
- Tłuszcz
- 12.4 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto alla parmigiana
25 Min
Pennette cinque cereali alle verdure CucinaBarilla
20 min
Risotto alla Parmigiana
40 Min
Risotto alla milanese
30 Min
Pasta alla amatriciana (Bimby Friend)
30 Min
Risotto con salsiccia e uva
40 Min
Risotto alla milanese CucinaBarilla
20 min
Cuore allo zafferano (senza lattosio)
30 Min
Risotto patate e rosmarino
40 Min
Risotto al Parmigiano Reggiano
35min
Risotto al pomodoro
40 Min
Risotto con salsiccia e piselli
40 Min