Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
- 30 g di scalogno
- 60 g di burro
- 480 g di riso Carnaroli (tempo di cottura 15-16 minuti)
- 90 g di vino bianco
- 1200 g di acqua
- 1 cucchiaio di dado per brodo vegetale fatto in casa
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1723 kJ / 412 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 64.7 g
- Tłuszcz
- 12.4 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto ai quattro formaggi
40min
Risotto al Parmigiano Reggiano
35min
Risotto al pomodoro
40min
Risotto con salsiccia e piselli
40min
Risotto allo zafferano (per 1 persona)
25min
Risotto alla milanese
30min
Risotto alla Parmigiana
40min
Risotto alla parmigiana
30min
Risotto con salsiccia e uva
40min
Risotto ai 4 formaggi (per 1 persona)
25min
Risotto alla valdostana
35min
Risotto al parmigiano
25min