Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 110 g de rhubarbe, coupée en dés (voir "Variante")
- 50 g de sucre roux
- 2 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 50 g de noisettes décortiquées, non émondées
- 40 g de pistaches, non salées
- 250 g de ricotta
- 250 g de fromage de chèvre demi-sec, type sainte-maure-de-touraine, coupé en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 795.5 kJ / 190.9 kcal
- Białko
- 9.7 g
- Węglowodany
- 7.4 g
- Tłuszcz
- 13.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.8 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 157.1 mg
Alternatywne przepisy
Tarte soleil aux tomates séchées et sardines
1 godz. 30 min
Tarte chorizo-tomate
1 godz. 15 min
Tarte rustique abricot-romarin ou lavande
50min
Cake romarin et pêche
55 min
Gaspacho de melon, tuiles au parmesan
2 godz. 30 min
Lasagne d'aubergine au gingembre
1 godz. 10 min
Taboulé de pamplemousse et crevettes
55 min
Lotte crémeuse au safran
3h 35min
Pardulas (petits gâteaux sardes à la ricotta)
2 godz.
Tarte aux fruits de la Passion et au citron
3j 40 menit
Osso-buco aux agrumes
1h 20min
Tarte aux poires à l'ancienne
1 godz. 10 min