Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 poire Williams, détaillée en dés (1 cm env.)
- 60 g d'eau
-
1
c. à soupe d'alcool de poire (opcjonalnie)
lub 1 c. à soupe de rhum (opcjonalnie) - 2 œufs, blancs et jaunes séparés
- 250 g de mascarpone
- 100 g de crème de marrons
- 6 biscuits à la cuillère, coupés en deux
- 1 c. à soupe de pralines roses pour la finition (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1203 kJ / 287 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 24.3 g
- Tłuszcz
- 18.5 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cheesecake aux pommes
3h 30min
Verrines à l'orange
1h 15min
Bavarois poire-chocolat
14h 30min
Tiramisu framboises-fraises
3h
Fraîcheur de nectarine en verrines
25 min
Tiramisu pêche-lavande
3 godz. 20 min
Verrines choco-caramel-speculoos
3 godz. 40 min
Tiramisu fraise rhubarbe en verrines
2h 30min
Verrines marron et chocolat
20 Min
Semifrio pêche-abricot
3 Std. 35 Min
Verrine fraise-chocolat blanc
1h 45min
Verrine à la pomme
30 min