Foie gras en pannacotta et compotée figue-pomme

Foie gras en pannacotta et compotée figue-pomme

4.2 117 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 35 min
6 portions

Składniki

La compotée figue-pomme
  • 140 g de figues sèches et moelleuses
  • 200 g de pommes acidulées coupées en morceaux
  • 15 g de sucre roux
  • 25 g de porto (opcjonalnie)
  • 1 pincée de cannelle en poudre
La pannacotta au foie gras
  • 50 g de porto
  • 1 étoile de badiane
  • 150 g de foie gras de canard cru coupé en morceaux
  • 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 2 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 2 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d’eau froide

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 312 kcal / 1298 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 22.7 g
Węglowodany 22.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...