Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 750 g de pommes acidulées, pelées et coupées en petits cubes
- 500 g de sucre à confiture (sucre cristal)
- 30 g d'amandes émondées
- le jus d'un citron jaune
- ½ fève tonka râpée (voir "Conseil(s)")
- Wartości odżywcze
- na 30 g
- Kalorie
- 380 kJ / 91 kcal
- Białko
- 0 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 1 g
Alternatywne przepisy
Confiture de prunes à l'armagnac
6 Std.
Confiture ananas-mangue
1h 15min
Confiture pêche-myrtille
6 Std.
Confiture de melon au basilic
2 godz. 40 min
Confiture abricot-amande à la rose
6h 45min
Confiture mangue-carotte
45 min
Confiture melon-anis
6 Std.
Marmelade d'oranges
1h 30 min
Confiture courge-orange
6 Std.
Confiture de pommes et de kiwis
1h 50 min
Confiture poire-anis
1h 30 min
Confiture de poires
6 Std.