Pieczone pulpety i pikantne ziemniaki z papryką

Pieczone pulpety i pikantne ziemniaki z papryką

4.8 9.4K ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje

Składniki

Pikantne ziemniaki z papryką
  • 50 - 70 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
  • ¼ pęczka natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 1 - 2 papryczki chili, suszone
  • 1 łyżeczka soli
  • 600 g ziemniaków małych, przekrojonych na pół (patrz wskazówka)
    600 g ziemniaków, pokrojonych na 3-4 cm kawałki (patrz wskazówka)
  • 500 - 600 g czerwonych papryk (2-3 szt), bez gniazd nasiennych, pokrojonych na 3-4 cm kawałki
  • 10 - 20 g oleju
Pulpety
  • 100 g cebuli przekrojonej na pół
  • 1 - 2 ząbki czosnku
  • 500 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki
  • 75 g bułki tartej
  • 50 g mleka
  • 10 - 15 g musztardy
  • 1 jajko
  • 2 łyżeczki majeranku, suszonego
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
  • 1 łyżeczka soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 699.7 kcal / 2927.7 kJ
Białko 36.9 g
Tłuszcz 38.6 g
Węglowodany 53 g
Błonnik 8.2 g
Tłuszcz nasycony 29.5 g
Sód 1645.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...