Urządzenia i Akcesoria
Kotlety pożarskie
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
2 jajka
-
1 ząbek czosnku
-
20 g masła
-
400 g filetów z piersi kurczaka pokrojonych na 3 cm kawałki
-
15 - 20 g bułki tartej plus dodatkowa ilość do panierowania
-
1 płaska łyżeczka soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
mąka pszenna do panierowania
-
masło klarowane do smażenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
701.3 mg
Białko
26.2 g
Kalorie
874.6 kJ /
209 kcal
Tłuszcz
9.2 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Węglowodany
3.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DANIA MIĘSNE
65 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Domowe nuggetsy z dwoma sosami
40 min
Pieczone pulpety i pikantne ziemniaki z papryką
1 godz.
Zrazy mielone z ziemniakami, kapustą z jabłkiem i sosem warzywnym
1 godz. 25 min
Polędwiczki wieprzowe w sosie cebulowym
45 min
Kotlety warzywne z sosem koperkowym
1 godz. 10 min
Mięsne medaliony z mięsa mielonego z sosem koperkowym
1 godz. 50 min
Skandynawskie klopsiki z kremowym sosem
50 min
Gołąbki bez zawijania
1 godz. 20 min
Placki à la pizza z sosem czosnkowym
45 min
Kotlety mielone
30 min
Pulpety w sosie carbonara z ziemniakami
1 godz.
Kotlety po kijowsku z masłem ziołowo-czosnkowym (de volaille)
45 min