Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g wody
- 700 g ziemniaków, pokrojonych na 3 cm kawałki
- ½ - ¾ łyżeczki soli
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 563.8 kJ / 134.8 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 30.6 g
- Tłuszcz
- 0.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 378.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gotowanie dużej porcji ziemniaków (z osłoną noża miksującego)
40 Min
Obieranie i gotowanie ziemniaków (z osłoną noża miksującego 2.0)
35 Min
Gotowanie na parze ziemniaków lub batatów (650-1200 g)
40 Min
Gotowanie na parze brokułu (300-800 g)
25 Min
Warzywa gotowane na parze
35 Min
Gotowanie na parze fasolki szparagowej (350-800 g)
25 Min
Gotowanie na parze kalafiora (350-900 g)
30 Min
Gotowanie na parze młodych ziemniaków (300-600 g)
35 Min
Gotowanie na parze ziemniaków lub batatów (200-600 g)
30 Min
Gotowanie makaronu
20 Min
Gotowanie na parze młodych ziemniaków (700-1200 g)
45 Min
Jajka sadzone na Varomie z ziemniakami, szparagami i sosem cytrynowym
50 Min