Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 400 g de lait
- 50 g de sucre en poudre
- 120 g de rouleaux de réglisse
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 773.3 kJ / 184.7 kcal
- Białko
- 3.3 g
- Węglowodany
- 27.7 g
- Tłuszcz
- 6.8 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Glace à la menthe
3 godz. 20 min
Glace à l'abricot
6h 15min
Sorbet citron vert
12h
Glace au café
12h
Sorbet au limoncello
3 godz. 10 min
Glace aux cacahuètes (ou aux noisettes)
3h 15min
Sorbet chocolat
12h
Glace menthe-chocolat
12h
Sorbet à l'abricot
10 min
Glace à la pistache
12h
Glace rhum raisins
12h
Glace à la fraise façon italienne
40 Min