Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 750 g de lait
- 250 g de crème liquide 30-40% m.g.
- le zeste de 2 oranges non traitées, râpé finement
- 150 g de riz rond blanc, spécial dessert
- 160 g de sucre en poudre
- 1 œuf
- 1 citron vert, zeste et jus
- 50 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1763 kJ / 421 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 54 g
- Tłuszcz
- 19 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème caramel et vanille
8 Std.
Œufs au lait au caramel
55min
Gâteau de riz au caramel
1 Std. 40 Min
Cake aux fruits confits
4u.
Far aux pruneaux
1h 35min
Gâteau de semoule au citron
1 Std. 20 Min
Kabuni (Riz au lait, raisins secs et pignons)
40min
Gâteaux de semoule aux raisins
5h 15 min
Gâteau de semoule
2 Std. 45 Min
Gâteau pomme-raisin
1h 15min
Paris-Deauville
12u.
Flan pomme-cannelle
45min