Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 160 g de lait
-
10
g de levure boulangère sèche
lub 20 g de levure boulangère fraîche - 500 g de farine de blé, et peu pour le plan de travail
- 1 orange non traitée
- 80 g de raisins blonds
- 160 g de beurre, coupé en dés
- 30 g de sucre en poudre
- 1 œuf
- 1 jaune d'œuf
- 1 pincée de sel
- 80 g d'amandes effilées
- 40 g de fruits confits en cubes
Le décor
- 40 g de beurre demi-sel, coupé en cubes
- sucre glace
- Wartości odżywcze
- na 1 tranche
- Kalorie
- 930 kJ / 222 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 11 g
Alternatywne przepisy
Cookies à l'orange confite
35 min
Kouglof alsacien
4 Std. 20 Min
Papet jurassien
2u. 45min
Minipanettoni
2h 30 min
Pain d'épices aux fruits secs
1h 15 min
Brioche à la confiture de rhubarbes
4h
Gâteau aux quetsches
45 min
Fouace
3 Std. 15 Min
Le pain bénit
2h 30 min
Kougelhopf
2 godz. 55 min
Kouglof
3h 20 min
Kougelhopf (Bruno Dinel)
2u. 45min