Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g de beurre demi-sel, et un peu pour les moules
- 250 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 130 g de sucre en poudre
- 1 œuf
- 5 g de levure boulangère fraîche
- 1000 g de quetsches, dénoyautées
- ½ c. à café de cannelle en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1458 kJ / 347 kcal
- Białko
- 5.8 g
- Węglowodany
- 49.1 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 4.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte à la rhubarbe meringuée
14h 15min
Tarte à la rhubarbe
1sa
Soupe de quetsches et glace à la cannelle
12h 45 min
Tarte amandine aux cerises
2 Std. 30 Min
Tarte meringuée fraise-rhubarbe
2 Std.
Tarte au fromage blanc et coulis de fruits rouges
1 Std. 15 Min
Gâteau aux quetsches
45 Min
Spätzles aux girolles
50 dk
Confiture de quetsches à la cannelle
6h
Kaeskueche (tarte au fromage blanc)
55 dk
Tarte amandine aux mirabelles
1 Std. 30 Min
Tarte aux mirabelles
50 dk