Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g de beurre demi-sel, et un peu pour les moules
- 250 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 130 g de sucre en poudre
- 1 œuf
- 5 g de levure boulangère fraîche
- 1000 g de quetsches, dénoyautées
- ½ c. à café de cannelle en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1458 kJ / 347 kcal
- Białko
- 5.8 g
- Węglowodany
- 49.1 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 4.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kouglof alsacien
4 Std. 20 Min
Sorbet à la quetsche et tuiles à la pistache
45 min
Tarte meringuée fraise-rhubarbe
2 godz.
Tarte aux myrtilles
2 godz. 30 min
Gâteau aux quetsches
45 min
Tarte à la rhubarbe meringuée
14 Std. 15 Min
Tarte aux mirabelles
50min
Kougelhopf
2h 55min
Kougelhopf (Bruno Dinel)
2h 45min
Tarte amandine aux mirabelles
1h 30min
Tarte à la rhubarbe
1 godz.
Kaeskueche (tarte au fromage blanc)
55min