Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le craquelin
- 40 g de beurre demi-sel, coupé en dés
- 50 g de parmesan râpé
- 50 g de farine de blé
Les gougères
- 2 œufs
- 100 g d'eau
- 1 pincée de sel
- 30 g de beurre demi-sel, coupé en dés
- 60 g de farine de blé
- 30 g de comté, râpé
La crème fouettée
- 250 g de crème liquide entière, bien froide
- 1 c. à soupe bombée de mascarpone
- fleur de sel
- pelures de truffe (1 petit pot)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1583 kJ / 379 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 31 g
Alternatywne przepisy
Foie-gras mi-cuit
50h
Terrine de volaille aux champignons et à l'estragon
1h 40min
Tartare de dorade et blinis
1 godz. 35 min
Foie gras de canard
72 godz.
Langues de chat aux rillettes de saumon
1h
Pannacotta aux œufs de saumon
3h
Cuillères de langoustine au cognac
35min
Crumble au foie gras
1h 10min
Rillettes aux deux saumons
3h 25min
Tiramisu, avocat et œufs de saumon
1h 30min
Gougères
45 min
Gougères au comté
45 min