Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le craquelin
- 40 g de beurre demi-sel, coupé en dés
- 50 g de parmesan râpé
- 50 g de farine de blé
Les gougères
- 2 œufs
- 100 g d'eau
- 1 pincée de sel
- 30 g de beurre demi-sel, coupé en dés
- 60 g de farine de blé
- 30 g de comté, râpé
La crème fouettée
- 250 g de crème liquide entière, bien froide
- 1 c. à soupe bombée de mascarpone
- fleur de sel
- pelures de truffe (1 petit pot)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1583 kJ / 379 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 31 g
Alternatywne przepisy
Tomate-mozza revisitée
2h 5min
Île flottante au foie gras
25min
Carpaccio de bar et glace au fromage blanc citronné
8 Std. 25 Min
OCTOBRE Gâteau de foie blond de Bresse et écrevisse - Eric Robert
2 Std.
Bouchées aux saint-jacques
25min
Macarons aux fruits de la Passion
25h 45 min
Cheesecake avocat, feta et pignons de pin
3h 30min
Eclairs au gianduja et noisettes
4h 15min
Pannacotta parmesan
2 Std. 20 Min
Œufs à la neige et aux pralines roses
2h 30min
Iles flottantes
1h
Gougères
45min