
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le craquelin
- 40 g de beurre demi-sel coupé en dés
- 50 g de parmesan râpé
- 50 g de farine de blé
Les gougères
- 2 œufs
- 100 g d'eau
- 1 pincée de sel
- 30 g de beurre demi-sel coupé en dés
- 60 g de farine de blé
- 30 g de comté râpé
La crème fouettée
- 250 g de crème liquide entière bien froide
- 1 c. à soupe bombée de mascarpone
- fleur de sel
- pelures de truffe (1 petit pot)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 379 kcal / 1583 kJ
- Białko
- 9 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Węglowodany
- 15 g