Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 250 g de fromage blanc, 20% m.g.
- 250 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
Le crémet (le jour même)
- 4 blancs d'œufs
- 30 g de sucre en poudre
- 1 c. à soupe de sucre vanillé maison
La compotée d'abricots
- 400 g d'abricots frais, coupés en deux
- 1 c. à soupe de miel
- 1 c. à soupe de sucre vanillé maison
Le coulis de framboises
- 150 g de framboises fraîches
- 50 g de sucre en poudre
- 80 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 950.6 kJ / 226.8 kcal
- Białko
- 5.8 g
- Węglowodany
- 25.2 g
- Tłuszcz
- 11.6 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Verrines à l'orange
1 godz. 15 min
Fontainebleaux et coulis de cerises
4 Std. 40 Min
Verrine de fruits frais, fromage blanc et sablé breton
2h 15min
Mousse aux nectarines
2h 45min
Pêche Melba
6h
Pannacotta au lemon curd
1h 45min
Sabayon gratiné aux clémentines
25min
Crème renversée au café
2 godz.
Petite crème express aux fruits rouges
15min
Mousse vanille-pomme
7 godz.
Coulis de fruits
10min
Mousse aux pommes
40min