Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g Olivenöl
- 70 g Möhren, in Stücken (3 cm)
- 60 g Zwiebeln, halbiert
- 500 g Kalbfleischwürfel, sehnenfrei (2-3 cm)
- 60 g Weißwein, trocken
- 300 g Kartoffeln, in Stücken (2 cm)
-
200
g stückige Tomaten
lub 200 g Tomaten, frisch, in Stücken (2 cm) - 180 g Wasser
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 1 Apfel, in Scheiben (5 mm)
- 2 Zweige Rosmarin, abgezupft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1234 kJ / 295 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 418 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gulasch
2 godz.
Ungarisches Paprikagulasch
1h 20 min
Rindfleisch Stroganoff mit Kartoffeln
1h 10 min
Ossobuco
1h 20 min
Geschmortes Kalbsragout
2u. 10min
Rinder-Champignon-Ragout mit Silberzwiebeln
1h 10 min
Kabeljau sous-vide mit Kartoffelstampf
1 Std. 50 Min
Kalbsragout mit Erbsen
1 Std. 15 Min
Rindfleisch Stroganoff mit Kartoffeln
1h 20 min
Italienisches Gulasch
2 godz.
Italienischer Linseneintopf
1 Std.
Hirschgulasch-Suppe
1 Std. 30 Min