Kalbsgulasch mit Kartoffeln und Äpfeln

Kalbsgulasch mit Kartoffeln und Äpfeln

3.6 34 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 Portionen

Składniki

  • Olivenöl
    30 g
  • Möhren in Stücken (3 cm)
    70 g
  • Zwiebeln halbiert
    60 g
  • Kalbfleischwürfel, sehnenfrei (2-3 cm)
    500 g
  • Weißwein, trocken
    60 g
  • Kartoffeln in Stücken (2 cm)
    300 g
  • stückige Tomaten
    200 g
    200 g Tomaten, frisch, in Stücken (2 cm)
  • Wasser
    180 g
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Apfel in Scheiben (5 mm)
    1
  • Rosmarin abgezupft
    2 Zweige

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 295 kcal / 1234 kJ
Białko 29 g
Tłuszcz 9 g
Węglowodany 19 g
Błonnik 3.7 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Sód 418 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...