Garnelencremesuppe mit Baguette

Garnelencremesuppe mit Baguette

3.6 62 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 Portionen

Składniki

  • Petersilie abgezupft
    6 Stängel
  • Olivenöl
    20 g
  • Garnelen, roh, mittelgroß, geschält
    300 g
  • Salz
    ¾ TL
  • Schalotten halbiert
    50 g
  • Staudensellerie in Stücken
    100 g
  • Möhren in Stücken
    120 g
  • Butter in Stücken
    30 g
  • Porree nur weiße Teile, in Ringen (1 cm)
    150 g
  • Knoblauchzehen
    3
  • Tomatenmark
    40 g
  • Wasser
    1000 g
  • Gewürzpaste für Fischbrühe, selbst gemacht
    2 geh. TL
    2 Würfel Fischbrühe (für je 0,5 l)
  • Thymian, getrocknet
    1 TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • brauner Zucker
    20 g
  • Kartoffeln in Stücken
    200 g
  • Weißwein, trocken (opcjonalnie)
    80 g
  • Crème fraîche
    150 g
  • Baguette in 12 Scheiben
    1

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 240 kcal / 1007 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 16 g
Węglowodany 11 g
Błonnik 2.4 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Sód 1091 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...