
Urządzenia i Akcesoria
Garnelencremesuppe mit Baguette
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 Portionen
Składniki
-
Petersilie abgezupft6 Stängel
-
Olivenöl20 g
-
Garnelen, roh, mittelgroß, geschält300 g
-
Salz¾ TL
-
Schalotten halbiert50 g
-
Staudensellerie in Stücken100 g
-
Möhren in Stücken120 g
-
Butter in Stücken30 g
-
Porree nur weiße Teile, in Ringen (1 cm)150 g
-
Knoblauchzehen3
-
Tomatenmark40 g
-
Wasser1000 g
-
Gewürzpaste für Fischbrühe, selbst gemacht2 geh. TL
-
Thymian, getrocknet1 TL
-
Pfeffer½ TL
-
brauner Zucker20 g
-
Kartoffeln in Stücken200 g
-
Weißwein, trocken (opcjonalnie)80 g
-
Crème fraîche150 g
-
Baguette in 12 Scheiben1
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
240 kcal /
1007 kJ
Białko
9 g
Tłuszcz
16 g
Węglowodany
11 g
Błonnik
2.4 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Sód
1091 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Jeden Tag. Kreativ sein.
60 Przepisów
Niemcy
Niemcy