Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g Rindfleisch aus der oberen Keule, in Würfeln (3 cm)
- 500 g Rotwein, trocken
- 1 Msp. Zimt
- 3 Gewürznelken
- 150 g Möhren, in Stücken
- 20 g Staudensellerie, in Stücken
- 1 Zwiebel, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 1 Zweig Rosmarin, abgezupft
- 30 g Öl
- 100 g Schinkenspeckwürfel
- 100 g Tomaten, gehäutet, in Würfeln (2-3 cm)
- 1 - 1 ½ TL Salz, nach Geschmack
- 1 TL Pfeffer
- ½ TL Zucker
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Fleischbrühe (für 0,5 l) - 40 g Mehl (ca. 2 EL)
- 40 g Butter (ca. 2 EL), in Stücken
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2234 kJ / 533 kcal
- Białko
- 44 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 2.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Schweinefleisch mit Wasabi
2h 45min
Rinderschmortopf
1 godz. 55 min
Rindfleisch Stroganoff mit Kartoffeln
1h 10min
Ossobuco
1h 20min
Filet-Sauerkraut-Topf
50min
Schweinefleisch Vindaloo
4 godz.
Kalbsragout mit Erbsen
1h 15min
Gulasch Stroganoff
1h 10min
Rinderragout mit Bohnen
50min
Räuberfleisch
1h 15min
Rindergeschnetzeltes Stroganoff
1h 40min
Gulaschsuppe deluxe
2 godz.