Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 Zweige Rosmarin, abgezupft
- 350 g Zwiebeln, halbiert
- 2 Staudensellerie-Stangen, in Stücken, das Grün beiseitelegen
- 4 EL Olivenöl
- 2 TL Paprika edelsüß
- 1 TL Paprika rosenscharf
- 2 EL Tomatenmark
- 1 EL Mehl
- 800 g Gulasch, gemischt
- 150 g Rotwein
- 500 g Wasser
- 2 Lorbeerblätter, getrocknet
- 5 Prisen Salz
- 2 Prisen Pfeffer
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Rindfleischbrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Fleischbrühe (für 0,5 l) - 100 g Möhren, halbiert, in schrägen Stücken
- 1 Dose weiße Bohnen (400 g) , abgetropft
- 250 g Cherry-Tomaten
- 1 Zitrone, Bio, Schale abgerieben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2583 kJ / 616 kcal
- Białko
- 47 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 33 g
Alternatywne przepisy
Gulaschsuppe
1 godz. 5 min
Ungarisches Paprikagulasch
1 godz. 20 min
Kalbsgulasch mit Kartoffeln und Äpfeln
1 godz. 20 min
Hähnchen-Gemüse-Eintopf (大盘鸡)
50 Min
Gulaschsuppe
1 godz. 15 min
Asiatische Gemüse-Hühner-Suppe
2hod.
Rindfleischtopf mit Kartoffeln und Nudeln (马铃薯炖牛肉)
1 godz. 40 min
Rinderschmortopf
1h 55min
Gulaschtopf "Palermo" mit Gnocchi
1 Std. 25 Min
Gulasch-Kartoffel-Topf
1 godz.
Gulasch Stroganoff
1 godz. 10 min
Suppenfleisch in Tomatensauce (番茄炖牛腩)
1hod. 30min