Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g Kaninchenfleisch, in Stücken (2-3 cm)
- Wasser für das Kaninchenfleisch
- ½ TL Salz und etwas mehr für das Kaninchenfleisch
- 3 EL Weißweinessig
- 40 g Öl
- 1 Dose stückige Tomaten (400 g)
- 1 Zwiebel, in Ringen
- 2 Lorbeerblätter
- 2 Zweige Rosmarin, abgezupft
- 5 Basilikumblätter, frisch
- 2 Gewürznelken
- 2 Knoblauchzehen
- 50 g Staudensellerie, in Stücken
- 70 g Möhren, in Stücken
- 100 g grüne Paprika, in Stücken
- 50 g Schinkenspeckwürfel
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - ½ TL Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1535 kJ / 366 kcal
- Białko
- 41 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 3.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fischsuppe mit Gemüse
40 min
Fischsuppe mit Gemüse
35 min
Coq au vin
2 godz.
Forellen mit Sauce Hollandaise
55 Min
Fischeintopf mit Koriander
45 min
Lammragout
1 Std.
Kalbsleber venezianisch
40 min
Hähnchenleber-Pistazien-Pastete
15 min
Lammkeule alla Romana
2u. 15min
Borschtsch mit Rindfleisch
1h 10 min
Kaninchen in Barolosauce
1 Std. 15 Min
Fisch-Gemüse-Suppe
40 min