Forelle Blau mit Ofenkartoffeln

Forelle Blau mit Ofenkartoffeln

4.6 85 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
2 Portionen

Składniki

  • Forellen, frisch, ausgenommen (à ca. 350 g), mit Schleimschicht (siehe Tipp)
    2
  • grobes Meersalz
    1 TL
  • Fenchel in Stücken
    50 g
  • Zwiebel halbiert
    1
  • Sellerie in Stücken
    50 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Petersilie abgezupft, davon einige Blätter zur Dekoration beiseitegelegt
    8 Stängel
  • Estragon abgezupft
    3 Stängel
  • Kerbel abgezupft
    3 Stängel
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Branntweinessig
    250 g
  • Wasser
    500 g
  • Kartoffeln klein (z.B. Drillinge), halbiert
    300 g
  • Olivenöl
    3 EL
  • Zitrone unbehandelt, halbiert
    1
  • Butter, gesalzen weich, in Stücken
    100 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 45 g
Kalorie 3585 kJ / 856 kcal
Tłuszcz 63 g
Błonnik 6.1 g
Węglowodany 28 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...