Kabeljau mit Reis, Spinat und Zitronensauce

Kabeljau mit Reis, Spinat und Zitronensauce

2.9 20 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen

Składniki

  • Wasser
    1000 g
  • Salz und etwas mehr zum Würzen
    1 TL
  • Basmati-Reis
    250 g
  • Blattspinat, frisch
    200 g
  • Pfeffer und etwas mehr zum Würzen
    1 Prise
  • Kabeljaufilets, frisch, ohne Haut (à ca. 125 g)
    4
  • Zitrone, unbehandelt Schale dünn abgeschält, Saft ausgepresst
    1
  • Sahne
    150 g
  • Speisestärke
    ½ TL

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 463 kcal / 1938 kJ
Białko 34 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 51 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Sód 739 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...