Dorade in Salzkruste mit Olivenreis

Dorade in Salzkruste mit Olivenreis

3.8 77 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
2 Portionen

Składniki

  • grobes Salz
    1400 g
  • Wasser
    1230 g
  • Eiweiß
    2
  • Dorade, ganz (ca. 500 g), ausgenommen, gesäubert
    1
  • Reis, parboiled
    120 g
  • Oliven, grün, entsteint in Ringen
    50 g
  • Rosmarin
    1 Zweig
  • Olivenöl und etwas mehr zum Beträufeln
    1 EL
  • Zitronensaft zum Beträufeln

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 666 kcal / 2773 kJ
Białko 23 g
Tłuszcz 42 g
Węglowodany 47 g
Błonnik 0.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...