Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g Ingwer, frisch, in dünnen Scheiben
- 10 g neutrales Öl
- 50 g Porree, in Ringen (1 cm)
- 2 Chilischoten, getrocknet, in Ringen (2 mm)
- 500 g Tomaten, geviertelt
- 700 g Rindfleisch (z.B. Schulter), in Würfeln (3 cm)
- 50 g Rotwein, trocken
- 100 g Wasser
- ½ Zimtstange
- 2 Sternanis
- 2 TL Salz
- 2 Stängel Koriander, abgezupft, zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1388 kJ / 332 kcal
- Białko
- 38 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 1.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gulaschsuppe
1h 5 min.
Rinderschmortopf
1h 55min
Leber mit Spitzpaprika (杭椒炒猪肝)
20 min.
Schweinefilet mit Knoblauchsprossen (肉炒蒜苔)
1h
Hähnchen-Eintopf mit Chorizo und Kartoffeln
50 min.
Asiatische Reispfanne mit Sous-vide gegartem Schweinebauch
3 Std. 40 Min
Rindfleischtopf mit Kartoffeln und Nudeln (马铃薯炖牛肉)
1 Std. 40 Min
Scharfes Ingwer-Hähnchen (三杯鸡)
45 min.
Gulasch-Kartoffel-Topf
1h
Asiatische Gemüse-Hühner-Suppe
2h
Gulasch Stroganoff
1h 10 min.
Italienisches Gulasch
2h