
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g rabarbaru, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 100 - 120 g cukru
-
20
g skrobi ziemniaczanej
lub 20 g skrobi kukurydzianej - 40 g wody
- 100 g bez, połamanych na 2-3 cm kawałki, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- 500 g śmietany, min. 30% tłuszczu, mocno schłodzonej (patrz wskazówka)
- mięta, świeża, tylko liście, ilość do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2022.9 kJ / 483.2 kcal
- Białko
- 4.7 g
- Węglowodany
- 62.5 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.8 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 70.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Trifle z rabarbarem
2 godz. 45 min
Tarta z rabarbarem i bezą
2 godz. 20 min
Rabarbar pod kruszonką
55 min
Zapiekane banany w czekoladzie pod kokosanką
35 min
Sernik z rabarbarem
7 godz. 30 min
Mango Fool
15 min
Mus rabarbarowy
55 min
Truskawki (sous-vide) z musem z białą czekoladą (z osłoną noża miksującego)
2 godz.
Sałatka szpinakowa z rabarbarem i truskawkami
20 min
Gruszki (sous-vide) z sosem cynamonowym (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 5 min
Mus kawowy (bez cukru)
1 godz. 15 min
Pomarańczowe zabajone
15 min