
Urządzenia i Akcesoria
Eton Mess z rabarbarem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 5 min
6 porcji
Składniki
-
600 g rabarbaru pokrojonego na 3 cm kawałki
-
100 - 120 g cukru
-
20 g skrobi ziemniaczanej
-
40 g wody
-
100 g bez połamanych na 2-3 cm kawałki, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
500 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
mięta, świeża tylko liście, ilość do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
483.2 kcal /
2022.9 kJ
Białko
4.7 g
Tłuszcz
25 g
Węglowodany
62.5 g
Błonnik
3.2 g
Tłuszcz nasycony
14.8 g
Sód
70.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Zapiekane banany w czekoladzie pod kokosanką
40 min
Pomarańczowe zabajone
15 min
Mango Fool
15 min
Mus kardamonowy z chałwą, granatem i pistacjami
50 min
Kawowy crème brûlée
2 godz. 45 min
Serniczki z wiśniami
45 min
Deser budyniowy z gruszkami i szafranem
2 godz. 30 min
Trifle z rabarbarem
2 godz. 45 min
Jeżynowa panna cotta
4 godz. 10 min
Semifreddo z truskawkami i bezami
6 godz. 40 min
Sos waniliowy
10 min
Maślankowa panna cotta z duszonymi śliwkami
3 godz. 40 min