Eton Mess z rabarbarem
TM6 TM5

Eton Mess z rabarbarem

4.5 ( 45 ocen )

Składniki

  • 600 g rabarbaru pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 100 - 120 g cukru
  • 20 g skrobi ziemniaczanej
    lub 20 g skrobi kukurydzianej
  • 40 g wody
  • 100 g bez połamanych na 2-3 cm kawałki, plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • 500 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
  • mięta, świeża tylko liście, ilość do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
483.2 kcal / 2022.9 kJ
Białko
4.7 g
Tłuszcz
25 g
Węglowodany
62.5 g
Błonnik
3.2 g
Tłuszcz nasycony
14.8 g
Sód
70.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy