Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g rabarbaru, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 100 - 120 g cukru
-
20
g skrobi ziemniaczanej
lub 20 g skrobi kukurydzianej - 40 g wody
- 100 g bez, połamanych na 2-3 cm kawałki, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- 500 g śmietany, min. 30% tłuszczu, mocno schłodzonej (patrz wskazówka)
- mięta, świeża, tylko liście, ilość do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2022.9 kJ / 483.2 kcal
- Białko
- 4.7 g
- Węglowodany
- 62.5 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.8 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 70.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Trifle z rabarbarem
2 Std. 45 Min
Pomarańczowe verrines
3h 40min
Semifreddo z truskawkami i bezami
6h 40min
Truskawkowy deser warstwowy
2 godz.
Deser z musem z czerwonych owoców i czekoladową kruszonką z chili
4h 10 min
Mango Fool
15min
Jeżynowa panna cotta
4h 10 min
Mini serniczki z purée z mango z Varomy
3h
Lodowy deser z brzoskwiniami i kremem z mascarpone
2u. 35min
Maślankowa panna cotta z duszonymi śliwkami
3h 40min
Panna cotta
3 godz. 15 min
Deser waniliowy z musem truskawkowym
25 min