Oliwa portugalska

Oliwa portugalska

4.7 7 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
250 g

Składniki

  • 3 papryczki chili, suszone
  • 1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
  • 1 zielona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
  • 1 żółta papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
  • 2 ząbki czosnku
  • 5 g skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek, pokrojonej na kawałki
  • 250 g oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka ziaren pieprzu czarnego
  • 1 łyżeczka soli morskiej, gruboziarnistej
  • 3 liście laurowe, suszone

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 100 g

Kalorie 896 kcal / 3751.4 kJ
Białko 0.6 g
Tłuszcz 99.6 g
Węglowodany 0.6 g
Błonnik 1.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...