Urządzenia i Akcesoria
Czekoladowy grog z pomarańczą
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
2 porcje
Składniki
-
300 g mleka
-
50 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao ze skórką pomarańczy, pokrojonej na kawałki
-
10 g białego rumu
-
2 łyżki śmietany, min. 30% tłuszczu do dekoracji
-
1 łyżeczka kakao naturalnego, niesłodzonego do oprószenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
8 g
Kalorie
1357 kJ /
325 kcal
Tłuszcz
18 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
22 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NAPOJE NA ROZGRZANIE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Cytrusowy koktajl z whisky
25 min
Gorąca czekolada z kawą
15 min
Shoty jabłkowe
5 min
Herbata chai masala
15 min
Rozgrzewający drink tyrolski
15 min
Grzaniec kawowy (Café Disaronno)
10 min
Biała sangria z cytrusami
2 godz. 15 min
Jeżynowy gin z jałowcem
30 min
Likier na bazie rumu
30 min
Irish coffee
20 min
Korzenne mleko daktylowe
20 min
Daiquiri mandarynkowe z miętą
10 min