
Urządzenia i Akcesoria
Grillowane steki wołowe z masłem cebulowo-ziołowym, młodymi ziemniakami i cebulą
Składniki
Masło cebulowe z ziołami
-
cebuli szalotki przekrojonej na pół50 g
-
ząbki czosnku2
-
natki pietruszki, świeżej tylko liście5 łodyżek
-
koperku, świeżego tylko liście2 łodyżki
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
-
masła pokrojonego na kawałki150 g
Grillowane ziemniaki cebula i steki
-
wody500 g
-
ziemniaków, młodych w całości500 - 600 g
-
soli plus dodatkowa ilość do oprószenia steków½ - ¾ łyżeczki
-
oliwa z oliwek do posmarowania ziemniaków
-
rozmaryn, suszony do oprószenia ziemniaków
-
olej rzepakowy do natłuszczenia
-
czerwone cebule przekrojone na pół4
-
steki rib-eye o grubości 3-4 cm (patrz wskazówka)4
-
pieprz, świeżo mielony do oprószenia steków
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Polska
Możesz także polubić...
Steki wołowe (medium rare, sous-vide) z masłem ziołowo-czosnkowym (z osłoną noża miksującego)
1 godz. 25 min
Wołowina (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z frytkami z batatów i sosem majonezowym
1 godz. 30 min
Grillowane szaszłyki z udek kurczaka (Yakitori)
45 min
Grillowane żeberka w słodko-kwaśnym sosie BBQ
2 godz. 30 min
Steki z polędwicy wołowej (sous-vide) z sosem berneńskim (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 20 min
Tortille z krewetkami w kremowym sosie z chili
25 min
Steki z polędwicy wołowej z sosem chimichurri
40 min
Steki w sosie z zielonego pieprzu, purée ziemniaczane z grzankami
1 godz. 15 min
Cielęcina w sosie z kolorowym pieprzem
30 min
Sałatka z ośmiornicą (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
8 godz.
Owoce morza w sosie pomidorowo-ziołowym
30 min
Krewetki Kung Pao
45 min