Grillowane steki wołowe z masłem cebulowo-ziołowym, młodymi ziemniakami i cebulą

Grillowane steki wołowe z masłem cebulowo-ziołowym, młodymi ziemniakami i cebulą

4.6 34 oceny
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 porcje

Składniki

Masło cebulowe z ziołami
  • cebuli szalotki przekrojonej na pół
    50 g
  • ząbki czosnku
    2
  • natki pietruszki, świeżej tylko liście
    5 łodyżek
  • koperku, świeżego tylko liście
    2 łodyżki
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 szczypta
  • masła pokrojonego na kawałki
    150 g
Grillowane ziemniaki cebula i steki
  • wody
    500 g
  • ziemniaków, młodych w całości
    500 - 600 g
  • soli plus dodatkowa ilość do oprószenia steków
    ½ - ¾ łyżeczki
  • oliwa z oliwek do posmarowania ziemniaków
  • rozmaryn, suszony do oprószenia ziemniaków
  • olej rzepakowy do natłuszczenia
  • czerwone cebule przekrojone na pół
    4
  • steki rib-eye o grubości 3-4 cm (patrz wskazówka)
    4
  • pieprz, świeżo mielony do oprószenia steków

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 875.3 kcal / 3664.5 kJ
Białko 46.3 g
Tłuszcz 63 g
Węglowodany 32.5 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 33.5 g
Sód 591.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...