
Urządzenia i Akcesoria
Grillowane steki wołowe z masłem cebulowo-ziołowym, młodymi ziemniakami i cebulą
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 porcje
Składniki
Masło cebulowe z ziołami
-
cebuli szalotki przekrojonej na pół50 g
-
ząbki czosnku2
-
natki pietruszki, świeżej tylko liście5 łodyżek
-
koperku, świeżego tylko liście2 łodyżki
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
-
masła pokrojonego na kawałki150 g
Grillowane ziemniaki cebula i steki
-
wody500 g
-
ziemniaków, młodych w całości500 - 600 g
-
soli plus dodatkowa ilość do oprószenia steków½ - ¾ łyżeczki
-
oliwa z oliwek do posmarowania ziemniaków
-
rozmaryn, suszony do oprószenia ziemniaków
-
olej rzepakowy do natłuszczenia
-
czerwone cebule przekrojone na pół4
-
steki rib-eye o grubości 3-4 cm (patrz wskazówka)4
-
pieprz, świeżo mielony do oprószenia steków
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
875.3 kcal /
3664.5 kJ
Białko
46.3 g
Tłuszcz
63 g
Węglowodany
32.5 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
33.5 g
Sód
591.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

GRILL
11 Przepisów
Polska
Polska