Urządzenia i Akcesoria
Grillowane steki wołowe z masłem cebulowo-ziołowym, młodymi ziemniakami i cebulą
Składniki
Masło cebulowe z ziołami
-
50 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
5 łodyżek natki pietruszki, świeżej tylko liście
-
2 łodyżki koperku, świeżego tylko liście
-
½ łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
150 g masła pokrojonego na kawałki
Grillowane ziemniaki cebula i steki
-
500 g wody
-
500 - 600 g ziemniaków, młodych w całości
-
½ - ¾ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia steków
-
oliwa z oliwek do posmarowania ziemniaków
-
rozmaryn, suszony do oprószenia ziemniaków
-
olej rzepakowy do natłuszczenia
-
4 czerwone cebule przekrojone na pół
-
4 steki z antrykotu (rib-eye) o grubości 3-4 cm (patrz wskazówka)
-
pieprz, świeżo mielony do oprószenia steków
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tacos z szarpanym mięsem z kaczki
3 godz. 40 min
Grillowane szaszłyki z udek kurczaka (Yakitori)
45 min
Tatar wołowy z kaparami, czerwoną cebulą, suszonymi pomidorami i aïoli
1 godz. 25 min
Sałatka z polędwicą wołową, młodymi ziemniakami i szpinakiem
1 godz.
Sałatka z wołowiną, rukolą i pomidorkami
35 min
Tortille z krewetkami w kremowym sosie z chili
25 min
Steki z polędwicy wołowej z sosem chimichurri
40 min
Steki w sosie z zielonego pieprzu, purée ziemniaczane z grzankami
1 godz. 15 min
Piersi z kaczki w sosie pomarańczowo-imbirowym z purée ziemniaczanym i fasolką szparagową
1 godz.
Grillowane kotlety ze schabu z masłem pomidorowo-czosnkowym
1 godz.
Steki z polędwicy wołowej (sous-vide) z sosem berneńskim (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 20 min
Grillowane żeberka w słodko-kwaśnym sosie BBQ
2 godz. 30 min