
Wersje kompatybilne
Grillowane szaszłyki wieprzowe w tajskiej marynacie
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ - 1 łyżeczka nasion kolendry
- ½ - 1 łyżeczka nasion kminu rzymskiego
- 20 g oliwy z oliwek
- 5 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
- 4 ząbki czosnku
- ½ łodyżki trawy cytrynowej, świeżej bez zewnętrznej warstwy liści, pokrojonej na 2 cm kawałki
- ¼ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
- ½ łyżeczki curry, mielonego
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżka cukru
- 150 g mleczka kokosowego
- 680 g polędwicy wieprzowej pokrojonej na 3 cm kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 121.5 kcal / 508.7 kJ
- Białko
- 12.1 g
- Tłuszcz
- 6.8 g
- Węglowodany
- 2.4 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.7 g
- Sód
- 193.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Skrzydełka Buffalo
2 godz. 10 min
Grillowane szaszłyki z udek kurczaka (Yakitori)
45 min
Grillowane podudzia z kurczaka w glazurze z whisky
50 min
Grillowane żeberka w słodko-kwaśnym sosie BBQ
2 godz. 30 min
Kofty z wołowiny i fety
2 godz. 30 min
Śródziemnomorskie skrzydełka z ziołowo-pomarańczowym ryżem
1 godz.
Karkówka marynowana z grilla
3 godz. 20 min
Marynata barbecue
15 min
Marynata tandoori
10 min
Marynata orientalna
15 min
Marynata miodowa z chili
15 min
Marynata teriyaki
15 min