Wersje kompatybilne
Grillowane szaszłyki wieprzowe w tajskiej marynacie
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ - 1 łyżeczka nasion kolendry
- ½ - 1 łyżeczka nasion kminu rzymskiego
- 20 g oliwy z oliwek
- 5 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 2 mm plastry
- 4 ząbki czosnku
- ½ łodyżki trawy cytrynowej, świeżej, bez zewnętrznej warstwy liści, pokrojonej na 2 cm kawałki
- ¼ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
- ½ łyżeczki curry, mielonego
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżka cukru
- 150 g mleczka kokosowego
- 680 g polędwicy wieprzowej, pokrojonej na 3 cm kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 508.7 kJ / 121.5 kcal
- Białko
- 12.1 g
- Węglowodany
- 2.4 g
- Tłuszcz
- 6.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.7 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 193.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Grillowane podudzia z kurczaka w glazurze z whisky
50min
Kofty z wołowiny i fety
2h 30min
Grillowane skrzydełka w marynacie cytrynowo-pieprzowej
1h 50min
Sos barbecue z whisky
50min
Łódeczki z sałaty z azjatyckim kurczakiem
20min
Marynata teriyaki
15min
Kurczak generała Tso
40min
Jamajski kurczak jerk
1h 50min
Karkówka marynowana z grilla
3 Std. 20 Min
Cevapcici z sosem tzatziki
30 menit
Skrzydełka Buffalo
2j 10 menit
Żeberka teriyaki ze słodko-kwaśnymi warzywami
2h