Grillowane szaszłyki wieprzowe w tajskiej marynacie

Grillowane szaszłyki wieprzowe w tajskiej marynacie

4.5 118 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 7 godz. 10 min
12 sztuk

Składniki

  • ½ - 1 łyżeczka nasion kolendry
  • ½ - 1 łyżeczka nasion kminu rzymskiego
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 5 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
  • 4 ząbki czosnku
  • ½ łodyżki trawy cytrynowej, świeżej bez zewnętrznej warstwy liści, pokrojonej na 2 cm kawałki
  • ¼ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
  • ½ łyżeczki curry, mielonego
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżka cukru
  • 150 g mleczka kokosowego
  • 680 g polędwicy wieprzowej pokrojonej na 3 cm kawałki

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 193.8 mg
Białko 12.1 g
Kalorie 508.7 kJ / 121.5 kcal
Tłuszcz 6.8 g
Błonnik 0.4 g
Tłuszcz nasycony 3.7 g
Węglowodany 2.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...