Zapiekane muszle makaronowe z wieprzowiną i szpinakiem

Zapiekane muszle makaronowe z wieprzowiną i szpinakiem

4.6 250 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
4 porcje

Składniki

  • makaronu suchego, typu conchiglie (muszle)
    220 g
  • woda do gotowania makaronu
  • soli
    2 ½ łyżeczki
  • ząbek czosnku
    3
  • krojonych pomidorów, z puszki
    400 g
  • koncentratu pomidorowego
    30 g
  • cukru
    ½ łyżeczki
  • oregano, suszonego
    1 łyżeczka
  • bazylii, suszonej
    ½ łyżeczki
  • liści szpinaku, świeżych
    200 g
  • sera mozzarella pokrojonego na kawałki
    200 g
  • mięsa wieprzowego bez ścięgien i białych błonek, pokrojonego na 3 cm kawałki, lekko zmrożonego (patrz wskazówka)
    400 g
  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    80 g
  • oliwy z oliwek
    20 g
  • tymianku, suszonego
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 569 kcal / 2384 kJ
Białko 26.6 g
Tłuszcz 30.2 g
Węglowodany 52.3 g
Błonnik 4.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...