Urządzenia i Akcesoria
Zapiekane muszle makaronowe z wieprzowiną i szpinakiem
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
4 porcje
Składniki
-
220 g makaronu suchego, typu conchiglie (muszle)
-
woda do gotowania makaronu
-
2 ½ łyżeczki soli
-
3 ząbek czosnku
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
30 g koncentratu pomidorowego
-
½ łyżeczki cukru
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
-
½ łyżeczki bazylii, suszonej
-
200 g liści szpinaku, świeżych
-
200 g sera mozzarella pokrojonego na kawałki
-
400 g mięsa wieprzowego bez ścięgien i białych błonek, pokrojonego na 3 cm kawałki, lekko zmrożonego (patrz wskazówka)
-
80 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
20 g oliwy z oliwek
-
1 łyżeczka tymianku, suszonego
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
26.6 g
Kalorie
2384 kJ /
569 kcal
Tłuszcz
30.2 g
Błonnik
4.4 g
Węglowodany
52.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Roladki z kurczaka z chorizo i jogurtowym sosem curry
55 min
Enchilady z ryżem, kurczakiem i warzywami
1 godz.
Spaghetti z kurczakiem i szparagami (TM5, TM6)
50 min
Polędwiczki wieprzowe w sosie cebulowym
45 min
Zapiekanka makaronowa à la cordon bleu
50 min
Pieczeń nadziewana serem ze szpinakiem
1 godz. 15 min
Drobiowe rolady z czerwonym pesto
50 min
Papryki faszerowane kurczakiem curry i ryżem
1 godz. 20 min
Piersi z kurczaka nadziewane cytrynową ricottą z pomidorowym risotto
55 min
Lasagne z kurczakiem i szpinakiem
1 godz. 45 min
Moussaka
1 godz. 55 min
Lasagne bolońska
2 godz. 30 min