Tajskie curry z kurczaka z ryżem

Tajskie curry z kurczaka z ryżem

3.5 99 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

Ryż
  • 1300 g wody
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • 25 g oliwy z oliwek
    25 g masła
  • 300 g ryżu basmati
Curry z kurczaka
  • 50 - 100 g cebuli przekrojonej na pół
  • 1 - 2 ząbki czosnku
  • ½ - 1 łyżeczka soli
  • 30 g oleju
  • 50 - 100 g czerwonej pasty curry
  • 200 g mleczka kokosowego
  • 200 g wody
  • 400 g ziemniaków pokrojonych na 2-3 cm kawałki
  • 100 g marchewki pokrojonej na 1-2 cm kawałki
  • 600 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych w 3 cm kawałki
  • 150 g zielonego groszku, mrożonego
  • 2 - 3 gałązki kolendry, świeżej tylko liście, do dekoracji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 536 mg
Białko 46 g
Kalorie 2862 kJ / 685 kcal
Tłuszcz 15 g
Błonnik 7.1 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Węglowodany 84 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...