Risotto tomate-coppa-artichaut

Risotto tomate-coppa-artichaut

4.4 65 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
6 portions

Składniki

  • 40 g de parmesan coupé en morceaux
  • 30 g d'échalote coupée en deux
  • 10 g d'huile d'olive
  • 200 g de tomates coupées en morceaux
  • 320 g de riz spécial risotto, type arborio
  • 60 g de vin blanc sec
  • 720 g d'eau
  • 3 branches de thym frais effeuillées
  • 80 g de tomates séchées coupées en morceaux
  • 1 cube de bouillon (volaille, bœuf ou légumes)
  • ½ c. à café de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 12 tranches de coppa très fines
  • 200 g d'artichauts à l'huile égouttés

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 220 kcal / 916.7 kJ
Białko 12.5 g
Tłuszcz 16 g
Węglowodany 4.7 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 4.3 g
Sód 1519.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...