Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 - 3 branches de menthe fraîche, effeuillées
- le zeste d'un citron jaune
- 50 g d'oignon, coupé en deux
- 30 g d'huile d'olive
- 300 g de riz spécial risotto, type carnaroli ou arborio
- 60 g de vin blanc
- 750 g d'eau
- 150 g de petits pois surgelés
- 250 g de filet de cabillaud, coupé en morceaux (3-4 cm)
- 1 c. à café de sel
- 40 g de beurre, coupé en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2125 kJ / 507.8 kcal
- Białko
- 19.8 g
- Węglowodany
- 64.5 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.8 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 438 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Petit salé aux lentilles
55min
Röstis de carottes et pommes de terre
40min
Curry de poulet et riz
40min
Blanquette de dinde à la vanille, boulgour aux carottes
1h 5min
Velouté de potiron, vermicelles et parmesan
50min
Gratin de pâtes au poisson et poireaux
1sa 10 dk
Veau bolognaise et polenta
35min
Pesto de courgette, pâtes et poisson vapeur
35min
Parmentier merlan-haddock et purée de patate douce
1sa 25 dk
Poulet à la sauce tomate, purée pomme de terre et courgette
1h
Mijoté de bœuf aux carottes
1h
Risotto au bacon et champignons de Paris
45min