Papillote de poisson à l’oseille et écrasé de pomme de terre à l’ail et zeste de citron

Papillote de poisson à l’oseille et écrasé de pomme de terre à l’ail et zeste de citron

4.6 189 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • 500 g d'eau
  • 500 g de pommes de terre cireuses (à chair ferme) coupées en cubes (2 cm)
  • 5 - 6 gousses d'ail non pelées
  • 200 g d'oseille taillée en fines lanières
  • 4 pavés de saumon frais
  • 4 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 6 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 20 g de crème liquide entière
  • 30 g d'huile d'olive
  • le jus d'un citron jaune
  • 2 pincées de fleur de sel à ajuster en fonction des goûts

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 386.5 kcal / 1612.8 kJ
Białko 27.3 g
Tłuszcz 21.3 g
Węglowodany 19.3 g
Błonnik 3.8 g
Tłuszcz nasycony 5.3 g
Sód 980.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...