
Wersje kompatybilne
Tarte fine tomates cerise, mozzarella et thon
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte feuilletée
- 200 g de beurre préalablement congelé en petits morceaux (1-2 cm)
- 200 g de farine de blé et un peu pour le plan de travail
- 90 g d'eau froide
- ½ c. à café de sel
La garniture et le montage
- 80 g d'échalotes coupées en deux
- 140 g de thon en boîte au naturel égoutté
- 1 pincée de sel à ajuster en fonction des goûts
- 150 g de fromage à tartiner type Philadelphia
- 250 g de tomates cerise coupées en deux
- 1 filet d'huile d'olive
- 125 g mozzarella coupée en cubes
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 538.8 kcal / 2240.7 kJ
- Białko
- 15.5 g
- Tłuszcz
- 39.5 g
- Węglowodany
- 29.3 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 23.8 g
- Sód
- 422.8 mg