Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1040 g Wasser
- 1 gelbe Paprika (250 g), geviertelt
- 1 rote Paprika (250 g), geviertelt
- 2 EL Pinienkerne
- 2 EL Weißweinessig
- 2 TL Salz
- 10 Prisen Pfeffer
- 1 Prise Zucker
- 80 g Olivenöl
- 20 g Kapern
- 50 g Oliven, schwarz, entsteint, klein
- 350 g Zucchini, längs halbiert, in Scheiben (5 mm)
- 1 Fenchelknolle (250 g), in Scheiben (5 mm), Grün beiseitelegen
- 6 Kalbsrückenmedaillons (à 120 g)
- 250 g Strauchtomaten, klein
- 2 Zweige Rosmarin
- 10 Basilikumblätter, frisch
- 3 Prisen Fleur de Sel
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1422 kJ / 340 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 20 g
Alternatywne przepisy
Skrei mit Muschelragout
1 Std. 45 Min
Tagine mit Seeteufel
1 Std.
Garnelen und Lachs mit Wermutsauce
35 min
Tintenfischringe aglio e olio
1h 20 min
Kalbsfilet auf Tomatensugo und Zitronenreis
1h 10 min
Muscheln und Wolfsbarsch
1 Std.
Seeteufel in Sauce
1 Std.
Rotbarsch in Basilikumteig
30min
Kalbsragout mit Erbsen
1 Std. 15 Min
Kalbstafelspitz
50 min
Kalbsleber venezianisch
40 min
Riesengarnelen in Cognac
20 min