
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Hühnerbrühe
- 700 g Suppenhuhn (siehe Tipp)
- 1200 g Wasser
- 150 g Suppengemüse (z. B. Möhren, Zwiebeln, Sellerie), in Stücken (2-3 cm)
- 1 Zwiebel mit Schale
- 1 Stück Ingwer, frisch walnussgroß, mit Schale, in Scheiben
- 2 Stängel Zitronengras
- 1 TL Salz
- 2 geh. TL Misopaste
Suppe
- 100 g Möhren in feinen Stiften (ca. 4 cm)
- 3 Frühlingszwiebeln in Ringen (5 mm)
- 100 g Pilze in Scheiben (5 mm)
- 30 g Sojasauce und etwas mehr zum Abschmecken
- ½ Bund Koriander gehackt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 506 kcal / 2118 kJ
- Białko
- 24 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Węglowodany
- 40 g
- Błonnik
- 3.1 g