![Mexikanische Salsa mit Frutti di Mare Mexikanische Salsa mit Frutti di Mare](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/83EC7F76-BC6D-41AA-995A-4622917C7879/Derivates/7ABBD578-9856-4BEA-BB26-63885414C308.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mexikanische Salsa
-
½
Jalapeño Chili, nach Wunsch entkernt
lub ½ grüne Chilischote, frisch, nach Wunsch entkernt - 3 Stängel Koriander, abgezupft
- ½ rote Zwiebel
- 250 g Tomaten, geviertelt
- 15 g Limettensaft
- ½ TL Salz
Frutti di Mare
- 1500 g Wasser
- 1 TL Salz
- 400 g Meeresfrüchte, TK
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 440 kJ / 105 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tintenfisch mit Erbsen
35 min
Lamm-Kebab
35 min
Tintenfisch-Salat scharf-sauer (酸辣墨鱼)
1h 30min
Gegrillte Salzwasserscampi mit Knoblauch-Soja-Sauce
20min
Tintenfisch mit Tomaten und Zuckerschoten
25 min
Fischsuppe
1 Std. 40 Min
Miesmuscheln in Weißwein mit Sahnesauce
45min
Kabeljau in Tomaten-Salzzitronen-Sugo
1 godz.
Gewürzgarnelen mit Koriander
25 min
Miesmuscheln mit Marinara-Sauce
45min
Muscheln mit Tomatensauce
40min
Miesmuscheln in pikanter Tomatensauce
50min