Urządzenia i Akcesoria
Tintenfischsauce
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen
Składniki
-
Zwiebeln halbiert120 g
-
Knoblauchzehe1
-
Olivenöl40 g
-
Tintenfische, ganz, klein in Streifen (5 mm)350 g
-
Weißwein100 g
-
Tomaten entkernt, in Würfeln (1-2 cm)250 g
-
Salz1 TL
-
Pfeffer¼ TL
-
Cayenne-Pfeffer2 - 3 Prisen
-
Petersilie gehackt1 EL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
15 g
Kalorie
831 kJ /
198 kcal
Tłuszcz
11 g
Błonnik
1.2 g
Węglowodany
5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Viva l'Italia
75 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Tintenfisch mit Erbsen
35 Min
Mediterraner Meeresfrüchte-Reis mit Chorizo
1 Std. 5 Min
Tintenfischringe aglio e olio
1 Std. 20 Min
Miesmuscheln in pikanter Tomatensauce
50 Min
Seeteufel in Sauce
1 Std.
Penne mit Muscheln
1 Std. 5 Min
Mexikanische Salsa mit Frutti di Mare
40 Min
Meeresfrüchte mit Weinschaumsauce
30 Min
Tintenfisch mit Tomaten und Zuckerschoten
25 Min
Gewürzte Garnelen und Tintenfische
15 Min
Muscheln mit Tomatensauce
40 Min
Garnelen Aglio e Olio
20 Min