Urządzenia i Akcesoria
Tintenfischsauce
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen
Składniki
-
Zwiebeln halbiert120 g
-
Knoblauchzehe1
-
Olivenöl40 g
-
Tintenfische, ganz, klein in Streifen (5 mm)350 g
-
Weißwein100 g
-
Tomaten entkernt, in Würfeln (1-2 cm)250 g
-
Salz1 TL
-
Pfeffer¼ TL
-
Cayenne-Pfeffer2 - 3 Prisen
-
Petersilie gehackt1 EL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
15 g
Kalorie
831 kJ /
198 kcal
Tłuszcz
11 g
Błonnik
1.2 g
Węglowodany
5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Viva l'Italia
75 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Tintenfischringe aglio e olio
1 godz. 20 min
Muscheln und Wolfsbarsch
1 godz.
Tintenfisch-Salat scharf-sauer (酸辣墨鱼)
1 godz. 30 min
Mexikanische Salsa mit Frutti di Mare
40 min
Jakobsmuscheln mit Kapern-Limetten-Sauce
20 min
Tintenfischringe aglio e olio
1 godz. 20 min
Seafood-Eintopf
50 min
Tintenfisch mit Erbsen
35 min
Pasta mit Tintenfisch
40 min
Mediterraner Meeresfrüchte-Reis mit Chorizo
1 godz. 5 min
Tintenfischpasta in Zitronen-Knoblauch-Sauce
40 min
Miesmuscheln mit Marinara-Sauce
45 min