Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g Zwiebeln, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 40 g Olivenöl
- 350 g Tintenfische, ganz, klein, in Streifen (5 mm)
- 100 g Weißwein
- 250 g Tomaten, entkernt, in Würfeln (1-2 cm)
- 1 TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 2 - 3 Prisen Cayenne-Pfeffer
- 1 EL Petersilie, gehackt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 831 kJ / 198 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tintenfischringe aglio e olio
1h 20min
Penne mit Muscheln
1h 5min
Seeteufel in Sauce
1h
Tintenfisch mit Erbsen
35min
Fusilli mit pikanten Miesmuscheln
55min
Meeresfrüchte mit Weinschaumsauce
30min
Kalbsragout mit Erbsen
1h 15min
Tintenfischpasta in Zitronen-Knoblauch-Sauce
40min
Miesmuscheln mit Marinara-Sauce
45min
Garnelen Aglio e Olio
20min
Garnelen Pasta Aglio Olio
35min
Muscheln in Weißweinsud
35min