Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g Parmesan, in Stücken
- 3 Stängel glatte Petersilie, abgezupft
- 3 Stängel Salbei, abgezupft
- 80 g Butter
- 20 g Olivenöl
- 350 g Zwiebeln, geviertelt
- 1 ¼ TL Salz
- 100 g Weißwein
- 500 g Kalbsleber, am Stück, ohne Haut
- 600 g Milch
- 1 Lorbeerblatt, frisch, mehrfach eingeschnitten
- 100 g Polenta (Maisgrieß)
- 40 g Mehl
- 3 Prisen Pfeffer
- 3 Prisen Muskat, frisch gerieben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2404 kJ / 573 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 29 g
Alternatywne przepisy
Coq au vin
2 godz.
Ossobuco
1h 20min
Garnelen und Lachs mit Wermutsauce
35 min
Kaninchen alla Liguria
10 godz.
Wolfsbarschröllchen mit Orangensauce
1h
Heilbutt auf Champagnerkraut mit Trauben und Speck
40min
Provenzialisches Lammragout
1h 40min
Kalbsragout mit Erbsen
1h 15min
Saltimbocca vom Kabeljau mit Fenchel-Kartoffelpüree
50min
Gebratene Kalbsleber mit Petersilienwurzelpüree
1h 10min
Leber Berliner Art (Berlin)
50min
Andalusische Fischsuppe
50min