Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Zitrone, unbehandelt
- 1 ½ TL Dijon-Senf
- ¾ TL Salz
- 20 g Olivenöl
- 2 ½ TL Dill
- 1440 g Wasser
- 10 g Zitronensaft
- ¼ TL Pfeffer
- 4 Lachsfilets, frisch, ohne Haut, 3 cm dick (à ca. 150 g)
- 10 g Butter, kalt
- 300 - 400 g Fenchel, halbiert
- 1 rote Zwiebel (60 g), halbiert
- 1 Apfel, geviertelt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1803 kJ / 431 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Entenbrust mit Orangen-Zabaglione
1h 20min
Roastbeef mit Kartoffelecken und Kerbelremoulade
1h 30 min.
Hähnchenbrust auf Salbeignocchi
1h 30 min.
Black-Tiger-Salat
1h 30 min.
Lammhüften mit Speckbohnen
1h 30 min.
Lachs mit Fenchel-Apfel-Salat
1h
Hähnchen Teriyaki
2h
Lachs mit Fenchel-Apfel-Salat
1h
Meerrettich-Lachs auf Rote-Bete-Carpaccio
1h
Rindersteaks (medium) mit Kräuter-Knoblauch-Butter
1h 25min
Lachs mit Teriyaki-Mayonnaise und Tomatensalat
2h
Rinderfilet Sous-Vide für sechs
1h 30 min.