Urządzenia i Akcesoria
Dyniowy shake z ziarnami amarantusa
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
250 g dyni, mrożonej, uprzednio rozmrożonej250 g dyni Hokkaido, obranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
100 g jabłek pokrojonych w ćwiartki, bez gniazd nasiennych
-
100 g banana pokrojonego na kawałki
-
1 łyżka miodu wielokwiatowego
-
1 - 2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
-
1 - 2 szczypty cynamonu, mielonego
-
500 - 600 g mleka sojowego
-
amarantus, ekspandowany (opcjonalnie) do dekoracji (ok. 50 g)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
81.5 mg
Białko
9.5 g
Kalorie
846.3 kJ /
202.3 kcal
Tłuszcz
4 g
Błonnik
6.3 g
Tłuszcz nasycony
0.5 g
Węglowodany
32.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Z DYNIĄ
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Smoothie jabłkowe z orzechami
10 min
Smoothie bowl ze szpinakiem i morwą
15 min
Smoothie z botwinki
30 min
Smoothie rabarbarowe
1 godz. 30 min
Wegański mus z bananów i awokado
1 godz. 10 min
Ciasteczka dyniowo-imbirowe
2 godz.
Koktajl z arbuzem i jogurtem
10 min
Orzeźwiający koktajl z ogórkiem, jogurtem i miętą
10 min
Smoothie śliwkowo-jeżynowe
10 min
Kurkuma chai
15 min
Dyniowe bułeczki śniadaniowe
1 godz. 50 min
Dżem z dyni z jabłkiem i mango
1 godz. 30 min